lukedejong.nl

Nieuwsarchief archief 2009

19-11-2009

Windnomaden doen Terschelling en New York aan.

Windnomaden doen Terschelling en New York aan.

In de zomer van 2009 heb ik meegedaan het het project "windnomaden" van SLeM.  Bijna 400 kunstschilders hebben een schuin doorgezaagd paneel beschilderd. Het thema van de schilderijen was: kleur bekennen. De schilderiijen zijn voorzien van een scharnier, en op een standaard gezet. Zo werd een tijdelijk landschap van op de wind bewegende nomaden gevormd. Het windnomadenlandschap was in juni te zien op Terschelling tijdens het Oerol festival, en in september in New York, tijdens het New Islands Festival. 

Op de website van SleM www.slem.org kun je een mooie indruk krijgen hoe dat er allemaal uitzag. Ga op de tekst `de O van Overijssel` staan, en klik door naar andere projecten.

11-12-2009

De windnomaden zijn te koop!

De windnomaden zijn te koop!

Goed nieuws voor iedereen die interesse in een windnomade schilderij met een uniek verhaal....

Op de foto zie je hoe een windnomade eruit ziet aan de wand. Maar een windnomade is ook te koop op een standaard, zodat het geheel als ruimtelijk object te plaatsen is, bijvoorbeeld in een entreehal of een binnentuin. Op de SLeM site  www.slem.org kun je als je op de de kop `de O van Overijssel`gaat staan doorklikken naar andere projecten. o.a. windnomaden en vervolgens naar catalogus. Daar is een overzicht van alle windnomaden te vinden, en ook een prijslijst. Belangstellenden kunnen voor meer informatie  een mail sturen naar info@slem.org. of bellen met Bruno Doedens 06 55 328 203